Hírek

2020.03.24
A munkavédelem kiemelt fontossága a koronavírus járvány idején

Mit tudunk tenni a Koronavírus időszakában cégünk működésének érdekében?

Milyen új követelményekkel állunk szemben?

Az előttünk álló feladatot csak összehangolt, együttes munkával, közös érdek érvényesítésével lehet megoldani. Figyelembe kell venni a kialakult helyzet kapcsán létrejött változásokat, a munkahelyeket, a családokat.

A világjárvány eredményeképpen a cégek arra kényszerülnek, hogy új szintre emeljék a távoli együttműködési és kommunikációs eszközök használatát.

A cégek üzleti terveit újra kellett gondolni, mert a régi terv az elmúlt hetekben teljesíthetetlenné vált a koronavírus növekvő hatásai miatt.

„Meg kellett vizsgálnunk, hogy az alapvető munkafeltételek biztosítottak-e, például mindenkinek van-e egyéni védőeszköze, miként tudunk biztonságos munkahelyet teremteni. Mindenki tudja e mit kell tenni, hogy ne fertőződjünk, s ne fertőzzünk másokat a munkahelyen és otthonunkban? Ki az, aki maradhat aktívan a munkahelyeken és ki az aki otthoni munkavégzés keretein belül tudja ellátni feladatait és ki az akire vonatkozóan esetlegesen másfajta megoldást kell találnunk? Életbe léptettük a módosított üzleti tervet, amelynek a legjobb tesztje az lesz, ha a mostani körülmények között is megállja-e a helyét.”

A munkavállalók egészsége befolyásolja a világ vállalatainak működését. Előtérbe lép a hatékony működés érdekében a munkavédelem. A munkáltatók a lehető legbiztonságosabb körülményeket igyekeznek munkavállalóik számára biztosítani. A munkavállók egy része otthoni munkavégzés kapcsán látják el feladataikat, míg mások továbbra is a munkahelyeken.

Hogy milyen előírások, javaslatok, intézkedések azok, amelyekkel segíteni tudjuk a munkavégzés hatékonyságát, az egészség megőrzését a munkahelyeken kölcsönös együttműködésen alapul.

Milyen munkavédelmi előírások vonatkoznak a Home Office, otthoni munkavégzésre, milyen szabályzatokra van szükség?

Kell e oktatást tartani a Koronavírus terjedésével, a Home Office munkavégzéssel kapcsolatosan?

 

Keressen Bizalommal!

 

A Biztonságos Utat Együtt Építjük!

Honlap készítés